Medi ambient

* Parlem de la Prevenció de Riscos Forestals

* Parlem de residus

* Calendari de Recollida de trastos vells i Deixalleria Mòbil:

– Recollida de trastos vells: tots els dilluns. Cal que es treguin els trastos el diumenge al vespre i es deixin al cantó del contenidor.

– Deixalleria mòbil: Els dissabtes 7 de juny, 6 de setembre i 13 de desembre. Lloc: Plaça de les Nacions. Horari: de 9 a 2

*Ajudem a que la sequera no empitjori!

Per fer front a la sequera, i al conseqüent descens de les reserves d’aigua dels embassaments, i amb l’objectiu de la sensibilització cap a l’aigua com a recurs escàs, l’Ajuntament de Bescanó, conjuntament amb l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Gironès, ha decidit posar en marxa una campanya d’estalvi d’aigua sota el nom “El Gironès estalvia aigua. A casa estalviem aigua” en que es distribuïran els kits d’estalvi d’aigua que reduïran fins al 50% la despesa d’aigua a les llars, amb 3 economitzadors de cabal d’aigua, dos per aixetes i un per dutxa, juntament amb una bossa de mesura per comprovar el cabal d’aigua que s’estalvia. Es col•locaran 2 punts informatius que estaran en funcionament a partir de principis de març i durant el mes d’abril. Aquests estaràn a l’Escola CEIP Dr. Sobrequés i al Casal d’Avis, per tal que passeu a recollir el vostre kit d’estalvi.
– Dies: 4, 11 i 25 d’abril, a la sortida de l’escola CEIP Dr. Sobrequès de 16.30 a 18.30h.
– Divendres 28 de març, davant del Casal d’Avis de 16.30 a 18.30 h

L’Ajuntament també ajudarà a la sensibilització en aquest tema realitzant activitats a l’escola i organitzant xerrades destinades als adults, ajudant així a conèixer millor tot el procès de l’aigua fins que arriba a les nostres aixetes. Per això, es programarà una JORNADA DE PORTES OBERTES AMB VISITA INCLOSA A LA PLANTA POTABILITZADORA DE MONFTULLÀ I A LA DEPURADORA.

També us volem informar que des de l’Ajuntament hem decidit donar suport a la campanya reivindicativa en favor de l’aigua del Ter i en contra de l’abús que s’en fa i que se n’ha fet durant anys per abastir altres conques, principalment la del Llobregat. Això ha provocat que no es respectés el seu cabal mínim de manteniment, destruint-ne la vida i les activitats humanes i causant la mort lenta i paulatina del riu com a corredor biològic.

Tanmateix, estem estudiant les possibilitats de trobar punts alternatius d’abastament d’aigua per poder-ne garantir el servei.

Des de l’Ajuntament hem demanat a la companyia concessionària del servei d’aigües que analitzi a partir d’ara el consum d’aigua. Si arran d’aquestes dades es detectessin consums elevats com a conseqüència de no complir les prohibicions de la Generalitat, com ara regar jardins o omplir piscines, s’obririen els corresponents expedients sancionadors.

Aprofitem per recordar-vos quines són aquestes prohibicions dictades pel Govern de la Generalitat en tant que ens trobem al nivell d’Exepcionalitat:
– Es prohibeix regar jardins, prats, horts, zones verdes i esportives, de caràcter públic o privat.
– Es prohibeix el reg o baldeig de vials, carrers, sendes i voreres de caràcter públic o privat.
– Es prohibeix omplir piscines, estanys i fonts, públiques o privades
– Es tancaran les fonts de consum humà que no disposin d’elements automàtics de tancament
– Es prohibeix el rentat de mànega de tota classe de vehicles exeptuant l’efectuat per una empresa dedicada a aquesta activitat.
Davant d’aquesta situació, i esperant trobar-hi solucions sostenibles en breu, us demanem la col•laboració de tots. Cada gota compta!

 

Vull rebre les últimes novetats

Resol: 6 més 8 =