Bescanó tindrà el parc de l’1 d’Octubre

El ple municipal aprova per unanimitat batejar el parc de davant el Casal d’Avis del municipi.

Bescanó tindrà el Parc de l’1 d’octubre. El ple municipal va aprovar, aquest dimarts per unanimitat, batejar la zona ubicada davant del Casal del Avis.

Segons PDeCAT i ERC-AM la voluntat de dedicar una plaça o carrer a l’1 d’octubre és un homenatge merescut a tots els bescanonins cívics i pacífics que aquell dia van defensar els seus drets i llibertats malgrat les porres.

Al llarg del debat, l’alcalde va prendre la paraula per subratllar que “els fets de l’1 d’octubre mereixen homenatge, no es poden oblidar“. Per a Pere Lluís Garcia, és “imprescindible que Bescanó tingui un record per a tots els qui, durant el referèndum, van defensar la democràcia” .

Garcia ha subratllat que aquest homenatge és especialment per a totes les persones grans que van sortir a votar l’1 d’octubre, per aquet motiu s’ha considerat que el lloc idoni sigui el parc que hi ha davant de la seva seu.

En el mateix ple, el consistori també va aprovar per unanimitat la moció de en defensa de l’ Escola Catalana i del model d’immersió lingüística. D’aquesta manera l’ajuntament rebutja l’ intent de segregació dels infants per motiu lingüístic de la LOMCE, denunciant aquesta Iniciativa  que busca dividir i segregar la nostra societat per motius de llengua en contra de l’Estatut de Catalunya i de la consensuada Llei d’Educació.

Segons l’alcalde de Bescanó, Pere Lluís Garcia,”la cohesió social és una línia vermella infranquejable. És un acte de responsabilitat donar total suport al nostre model d’escola, com a model compromès des del nostre municipi”.