COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE BESCANÓ REFERENT AL FOCUS DE GRIP AVIÀRIA DETECTAT AL MUNICIPI DE BESCANÓ

Referent al focus de grip aviària detectat al nostre municipi i provinent del focus inicial detectat al municipi de Sant Gregori (Gironès), informar que el Departament d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i els organismes competents han procedit a activar els protocols per eliminar el focus de la zona de protecció i evitar la propagació. En cap cas té afectació per la salut humana i no es transmet a la cadena alimentària.

Descarregar els documents adjunts per informació de les mesures a seguir per explotacions ramaderes amb aus al municipi de Bescanó.

Els Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació convoquen una reunió informativa, oberta a tothom que tingui aus per a l’autoconsum, el dijous, 2 de març de 2017, a les 18 h, a la Sala Carles Rahola de l’Edifici de la Generalitat a Girona – Hospital Santa Caterina ( Plaça Pompeu Fabra, 1)

La zona de protecció inclou tot el municipi de Bescanó, a on queda totalment prohibit:

  1. El transport d’aus de corral o altres aus captives per la zona de control, excepte el trànsit per carretera o ferrocarril a través d’aquesta zona sense descàrregues ni parades.
  2. El transport o aplicació de fems no transformat procedent de les explotacions situades a la zona de control, excepte el transport per al seu tractament de conformitat amb el Reglament (CE) no 142/2011.
  3. La caça d’aus silvestres o la seva captura de qualsevol altra forma en la naturalesa.
  4. L’alliberament a la natura d’aus de caça captives.
  5. La celebració de fires, mercats, exposicions o altres concentracions d’aus.
  6. La cria d’ànecs i oques conjuntament amb altres aus de corral.
  7. La cria d’aus de corral a l’aire lliure.
  8. Donar aigua a les aus de corral procedents de dipòsits d’aigua en els quals hi puguin tenir accés les aus salvatges, excepte en el cas que aquesta estigui tractada per garantir la inactivació de possibles virus de IA.
  9. Els dipòsits d’aigua situats a l’exterior requerits per motius de benestar animal per determinades aus de corral, quedaran suficientment protegits contra les aus salvatges aquàtiques.

Aquestes mesures aplicades es mantindran fins que el DARP ho determini en funció de l’evolució de la situació dels diferents focus detectats.


En cas de tenir aus al municipi es recomana llegir tota la informació dels documents adjunts i omplir el Full de Declaració d’una explotació d
‘aus no comercial.
Aquest document es pot portar a registrar al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Girona o a les oficines de l’Ajuntament de l’Ajuntament de Bescanó.

Vull rebre les últimes novetats

Resol: 9 menys 9 =