Estalvi energètic a l’escola Dr. Sobrequés de Bescanó

El sistema de gestió energètica a l’escola Dr. Sobrequés de Bescanó ha permès a l’Ajuntament un estalvi de 30.000 euros

Les mesures d’estalvi energètic a l’escola Dr. Sobrequés de Bescanó són cada cop més importants. El sistema de gestió energètic implantat al centre, que possibilita una regulació eficient del funcionament  de la instal·lació i dels seus consums, ha permès a l’Ajuntament un estalvi de 155.313 KWh en el darrer curs 2013-2014, que equival a 30.000 euros.  Aquests resultats tripliquen els que es van aconseguir el curs 2012/2013.

El regidor de Medi Ambient, Pere Lluís Garcia, ha destacat que la implantació d’un sistema de telegestió de la instal·lació de la calefacció, a partir de les dades proporcionades per diferents sensors de temperatura interna i externa i la seva monitorització constant en un entorn web, “fa possible mantenir els nivells d’eficiència energètica òptims de la instal·lació de l’escola i una temperatura de confort constant dins les aules”. El sistema de telegestió permet també poder apagar la calefacció de forma automàtica en qualsevol moment i realitzar avisos per correu electrònic als responsables del manteniment de la instal·lació en cas de funcionament anormal o de consum excessiu.

Per assolir aquests resultats, l’equip d’eficiència energètica de l’escola ha estat treballant diferents aspectes que complementen el sistema de telegestió, com, per exemple, un millor aprofitament de la llum natural, tant a les aules com als espais comuns i una encesa parcial de la llum artificial a diferents espais. Una altra acció ha estat la senyalització de la il·luminació de les aules perquè s’activin només els interruptors necessaris. També s’han dut a terme accions per estalviar en calefacció com la verificació de les molles de retorn en els accessos a l’edifici i la col·locació de cartells a les portes per assegurar el seu tancament.

Aquest pla d’estalvi energètic s’ha presentat a un concurs de projectes energètics del Consell d’iniciatives locals per al Medi Ambient (Cilma).

Entre les accions previstes a l’escola per aquest proper curs hi ha la instal·lació de fluorescents LED amb detectors de presència als lavabos i passadissos i la instal·lació de capçals termostàtics per al control dels radiadors de la zona d’educació infantil del centre.

Les mesures en estalvi energètic a l’escola pública de Bescanó formen part d’un pla d’eficiència energètica pel que ha apostat el municipi. Cal destacar que les mesures implantades han estat finançades, en la seva major part, amb subvencions estatals (PLAN E), autonòmiques (ICAEN) i de la Diputació de Girona (Del Pla a l’Acció) i que la repercussió en el pressupost municipal ha estat mínima.

Podeu clicar l’enllaç de la notícia que va emetre TV Girona sobre l’estalvi energètic a l’escola Dr. Sobrequés:

http://tvgirona.xiptv.cat/ultima-hora/capitol/bescano-adequa-la-seva-escola-per-aconseguir-mes-estalvi-energetic

 

 

 

Vull rebre les últimes novetats

Resol: 3 més 4 =