L’Ajuntament de Bescanó presenta per al 2018 un pressupost més social que mai

El pressupost de l’ajuntament de Bescanó per a l’any 2018 és un pas més en el model de gestió econòmica iniciat l’any 2015 per l’alcalde Pere Lluís Garcia que es basa en la reducció dels costos interns de la institució, i l’optimització i millora dels serveis prestats a la ciutadania.

El pressupost del 2018 de Bescanó, més social i útil que mai, ascendeix a 4.183.500 €, que suposen un increment del 5,96 % (3.934.000 € del 2017). es va aprovar el passat dilluns 18 de desembre amb els vots a favor del PDeCAT i l’abstenció d’ERC-AM.

Una de les partides que té un augment més considerable són les ajudes de caràcter social prioritzant dues noves subvencions. Per una banda els propietaris que lloguin el seu habitatge amb un lloguer social es podran beneficiar d’una reducció del 50% de l’IBI i de les deixalles. Per l’altra hi ha una ampliació de les subvencions destinades a famílies amb escassos recursos econòmics, les quals podran demanar una reducció de les taxes de l’IBI, deixalles i impost de circulació de vehicles en funció de la seva renda.

Amb aquestes mesures el consistori considera molt més just l’atorgament de subvencions ja que aquestes no s’homogeneïtzen per a tothom, sinó que s’estudia cas per cas i es concedeix en funció de la renta de cada família.

Paral·lelament el pressupost contempla inversions pel 2018 relacionades l’enllumenat públic, un gimnàs al Pavelló, centraletes telefòniques pel dispensari i les oficines i recursos per a millorar l’administració electrònica i la gestió d’expedients.

Cal destacar que en relació a l’endeutament municipal, que és l´import que es deu als bancs en concepte de préstecs vius pendents de tornar, l’ajuntament de Bescanó està completament sanejat i presenta unes ràtios d’endeutament molt baixos, en torn del 40% (el límit es fixa entre el 75% i el 110%)

Segons Pere Lluís Garcia, alcalde de Bescanó, “aquest pressupost proposat es resumeix en una història d’èxit, un model de bona gestió i en la utilitat social dels comptes. La distribució eficaç, amb rigor i austeritat, dels recursos econòmics disponibles, ha permès complir amb uns objectius generals molt ambiciosos i poder beneficiar al màxim possible els habitants de Bescanó“. Garcia ha afegit que “es tracta d’un pressupost més social, amb accions destinades a garantir i millorar la qualitat de vida de les persones que viuen una situació de risc.”