NOTA DE PREMSA – Bescanó inaugura les noves piscines municipals

El municipi de Bescanó ja compta oficialment amb les noves piscines municipals totalment renovades. Les previsions inicials s’han complert i les instal·lacions es van inaugurar el passat 9 de juny.

Les antigues piscines es van construir l’any 1989, ara fa 29 anys, i des de llavors només s’hi havien fet reparacions i petites obres de manteniment, però mai cap reforma estructural ni reforma important. Ara bé, darrerament les grans pèrdues d’aigua i les costoses reparacions feien imprescindible la renovació total de les instal·lacions.

Pere Lluís Garcia, alcalde de Bescanó, ha assegurat que “aquest dissabte s’ha culminat un projecte històric i la prova és que inaugurem aquestes noves instal·lacions renovades després de quasi 30 anys”.

El pressupost de l’adjudicació en la licitació d’aquesta obra ha estat de 669.052,72 €, Garcia ha destacat que “gràcies a la bona gestió econòmica hem realitzat la piscina sense endeutar més el municipi i, en la mateixa línia hem decidit no traslladar el cost als usuaris mantenint els preus dels abonaments als que ja hi havia amb les antigues piscines.”

Les noves instal·lacions compten amb dues piscines. Una de principal, amb un superfície de làmina d’aigua que dobla la que hi havia fins ara. Aquesta té una part destinada a la natació i l’altra que té caràcter lúdic i d’esbarjo, amb profunditat variable i un accés tipus platja, per millorar-ne l’accessibilitat. Pel que fa a la segona piscina, aquesta és de “xapoteig” destinada a les famílies amb nadons. La profunditat de les piscines s’ha reduït fins a ajustar-la a la que estableix la normativa vigent.

La instal·lació compta amb un sistema cloració salina, que elimina pràcticament la utilització de clor, amb els corresponents beneficis econòmics i de salut pels usuaris de les piscines.

Pel que fa a la zona de gespa, cal destacar que s’ha augmentat amb escreix la superfície antiga i que s’ha optat per un sistema de gespa artificial, que permet estalviar una gran quantitat d’aigua i de costos associats al seu manteniment.

Un cop fet el parlament, s’ha fet el bany inaugural, el que ha estat el primer bany en aquestes instal·lacions. No s’ho ha volgut perdre el drac, la nova mascota del poble, que ha regalat pilotes inflables als més menuts.

 

 

 

 

3790b115-5a4a-40a8-b07c-fc44bda1608d

Vull rebre les últimes novetats

Resol: 1 per 6 =