NOTA DE PREMSA – L’Ajuntament de Bescanó treballa per eliminar la vespa asiàtica

L’Ajuntament de Bescanó ha instal·lat en diferents punts estratègics del municipi trampes per atrapar vespes asiàtiques (vespa velutina).

Aquestes trampes es mantindran actives durant sis setmanes amb l’objectiu de capturar vespes reines, per evitar que construeixin nous nius.

Aquesta campanya es realitzarà amb l’assessorament d’una empresa especialitzada que controlaran regularment periòdicament les trampes per tal de poder fer un registre dels exemplars capturats.

Per tal que la campanya tingui un millor impacte i resultat, l’ajuntament ha fet una crida a tots els veïns del municipi a participar en el control. D’aquesta manera, els ciutadans cal que truquin a l’Ajuntament si detecten un niu primari d’entre 4 i 6 centímetres, de forma arrodonida i de color marró a les canaleres, els voladissos de les teulades, garatges i porxos, que són els llocs on les vespes reines solen fer els nius.

Segons Pere Lluís Garcia, alcalde de Bescanó, “per cada niu primari que se’n retiri durant aquests pròxims mesos, es pot evitar la creació de fins a 50 futurs nius”. Garcia ha afegit “la vespa asiàtica és un problema de tots, per això és molt important que els ciutadans de Bescanó ens ajudin en la seva detecció. Si sumem esforços aconseguirem reduir la problemàtica